Skägget – hotet mot din djuprengöring

Att det enbart är kvinnor som tar hand om sin hy är en myt som det ständigt slås hål på. Man bör faktiskt komma ihåg att huden är kroppens största organ, och oavsett om man är man eller kvinna är det därför viktigt att vårda huden. Mäns och kvinnors hud är i gengäld ganska lika men det finns vissa saker som skiljer sig åt. En tumregel är exempelvis att män ofta har lite grövre hy, annars gäller samma mantra: det viktigaste är att anpassa hudvården efter den typen av hy man har. Många är som exempel generellt mer torra på vintern och när man kommer upp i de övre trettio åren, men det är också vanligt att man har fetare områden och speciellt i den så kallade T-zonen (det vill säga panna, näsa och haka). Men hur tar man då hand om sin manliga hy på bästa sätt?

Rengöring
Rengöring lägger grunden för all övrig hudvård. Här gäller det att hitta en skonsam men ändå djuprengörande ansiktsrengöring så att porerna rengörs ordentligt. Som man kan du också gott djuprengöra ansiktet med hjälp av en ansiktspeeling en gång per vecka, och här bör du inte låna din frus utan istället köpa dig en med lite mer grova korn som biter bättre på manlig hud. Någonting som också är värt att tänka på och som är aktuellt för just män är skäggväxt. Sorgligt nog är det så att skägg inte är särskilt hygieniskt, eftersom skäggväxten både riskerar att täppa till dina porer samtidigt som skägget gör rengöringen på de partierna mer svåråtkomlig. Ett skägg är heligt för många män, men att investera i en skäggtrimmer för att hålla skägget på en rimlig nivå med hjälp av din skäggtrimmer gör faktiskt gott för din hud. En skäggtrimmer kan du lätt beställa hem på nätet och med hjälp av din skäggtrimmer håller du således inte bara skägget i trim utan även din hy.

Återfukta
Som man kan du med fördel använda en lite tyngre hudkräm. Det viktigaste när det gäller att återfukta huden är dock kontinuitet. Smörj in ditt ansikte både morgon och kväll så återfuktar du huden, samtidigt som krämen lägger sig som en skyddande hinna mot yttre föroreningar. Många frågar sig också om det är nödvändigt att rengöra huden både morgon och kväll. Faktum är att under natten så är huden självrengörande, det vill säga den rensar sig själv och tömmer porerna naturligt. När du då vaknar på morgonen har du således en lätt fet hinna på ansiktet, varför du åtminstone bör skölja av ansiktet med vatten eller använda en mild ansiktsrengöring innan du applicerar din hudkräm.