Barnvagnar

När man får barn är det mycket som ska införskaffas. Alltifrån leksaker till barnkläder och barnvagnar. Att köpa barnvagn är för det mesta en överväldigande upplevelse oavsett om det är första gången man går igenom processen eller om man redan gjort det en eller flera gånger förut. Genom att vara förberedd och ha en bra översikt över hur utbudet av barnvagnar ser ut just nu så behöver denna process inte bli lika omständlig. Det viktigaste att tänka på när man ger sig ut för att köpa barnvagn är att ha kartlagt sin livsstil och identifierat de behov och krav som man vill att vagnen ska kunna fylla.

En av de mest rekommenderade modellerna av barnvagnar som finns ute nu är Easywalker Mosey. Denna vagn är känd för att vara stabil och tillförlitlig året om och är därför ett säkert och bekvämt val av barnvagn. Easywalker Mosey är en så kallad duovagn, vilket innebär att den består av ett chassi som levereras med såväl en ligg- och sittdel. Fördelen med detta är att man slipper att köpa två olika vagnar för att kunna anpassa sig till när barnet växer. Ett extra plus i kanten får denna vagn för att den är mycket kompakt i hopfällt läge, vilket sparar plats i bilen till exempel. Nackdelen är dock att priset kan vara relativt högt men å andra sidan får du en kvalitetsvagn.

En annan populär vagn är Britax B Motion 4 Plus. Denna vagn är lätt att köra, smidig att transportera i till exempel bil, samt lätt att montera och fälla ihop. Framför allt så är den mycket säker och stabil och det finns heller inga giftiga eller hormonstörande kemikalier i materialet. Britax B Motion 4 Plus är en mycket bra vagn som dock är lite i det dyraste laget. Å andra sidan vet köparen att man införskaffat en sann kvalitetsprodukt. Precis som med Easywalker Mosey är Britax B Motion 4 Plus en påkostad vagn vilket gör att nackdelen även här blir priset.

Andra modeller som förtjänar ett omnämnande är, bland annat: Baby Jogger City Premier, Joie Litetrax 4, Stokke Trailz, Emmaljunga Edge Duo, Bugaboo Buffalo, Cybex Balios M samt Bugaboo Bee3, Brio Go Next, Cybex Priam, Brio Smile, Emmaljunga Mondial Duo Combi Classic, Kronan Duo S samt Crescent City.

Överlag så är de flesta barnvagnarna som finns på marknaden idag bra produkter med flertalet bra funktioner. Genom att fundera över vilka funktioner som man själv tycker är viktigast att barnvagnen har innan man ger sig ut så blir jakten på den perfekta barnvagnen mycket lättare. Det som är viktigt att kolla upp innan man bestämmer sig för en modell är att säkerställa så att det inte finns några farliga kemikalier i barnvagnens material då det tyvärr är det vanligt att sådana ämnen förekommer.