Leksaken som underlättar för alla föräldrar

mobilt-bredband-underlattar-for-foraldrarAtt surfplattan är den nya moderna leksaken är ingen hemlighet. Faktum är att surfplattan har varit revolutionerande i många hem eftersom den ger dig som förälder lite tid över till annat. Med en surfplatta som leksak blir även flygresor och bilresor med barn betydligt enklare. En surfplatta som leksak fungerar genom flertal appar som du kan ladda ner. Appar finns för barn i alla åldrar och du som förälder kan enkelt kontrollera vilka appar ditt barn använder med hjälp av lösenord. Med hjälp av ett mobilt bredband till surfplattan fungerar den utmärkt även på resande fot. Exempelvis så kan dina barn spela spel och titta på film i bilen eller i sommarstugan.

Välj rätt mobilt bredband till din surfplatta för barn

För att surfplattan ska fungera utanför hemmet där det inte finns WiFi-anslutning krävs det ett mobilt bredband. Ett mobilt bredand fungerar genom ett SIM-kort som du placerar i surfplattan samt ett abonnemang för mobilt bredband. Mobilt bredband fungerar till alla surfplattor som har ett SIM-fack men du kan även skaffa en router så att flera enheter kan ansluta till ditt mobila bredband samtidigt. Många tror att en surfplatta är en dyr leksak men genom att hitta rätt mobilt bredband till din surfplatta går det att komma undan ganska billigt.

Det finns appar för alla möjliga tillfällen

Utbudet av appar för barn är enormt och det finns allt från roliga spel till verktyg där barn kan rita och måla. Många pekböcker finns även som appar såväl annan typ av lärande så som pussel och olika memoryspel. Några exempel på appar som ofta blivit nedladdade från Apples App Store är:

  • Doodle Buddy. Ett av de bästa ritprogrammen som är gratis att ladda ner. Med hjälp av Doodle Buddy kan man rita och färglägga.
  • Talking Tom Cat. Populär app som består av en katt som som härmar allt du säger. Finns även i form av andra djur.
  • SVT Play: Bolibompa. Gratis att ladda ner och ger dig tillgång till ett jättearkiv av barnprogram. Tillsammans med ett mobilt bredband blir underhållningen nästintill obegränsad.
  • Mina fösta ord. En funktionell pekbok med två delar. Fungerar delvis som en vanlig pekbok men även som ett frågespel där barnet själv ska klicka på rätt bild.
  • Angry Birds. Ett av de mest populära spelen världen över. Kan bli svårt och något våldsamt för de allra minsta så därför bör du som förälder testa spelet innan.

För de äldre barnen ordnar Apple även sommarläger för barn 8 till 12 år. Läs mer om sommarläger på Apples hemsida.